Artikel in Dossier Kinderwens in Opzij, augustus 2015

Voor Opzij heb ik een artikel geschreven over hoe om te gaan met een (nog) onvervulde kinderwens. Het begin van het artikel vind je hier, de rest kun je lezen via Blendle. Als je nog niet eerder iets via Blendle gelezen hebt: de eerste artikelen zijn gratis.

HET KIND DAT NOOIT KWAM

Als de wens brandt, maar het kind niet komt, moet je op een gegeven moment onder ogen zien dat je geen moeder zult worden. Hoe neem je afscheid van het gegeven dat ‘jij’ nooit ‘wij’ wordt? Therapeut en ervaringsdeskundige Liesbeth de Wit adviseert.
Het beeld was even gewoon als veelzeggend. Nadat mijn vriend en ik waren gestopt met vruchtbaarheidsbehandelingen, gingen we een week naar New York. We likten onze wonden, praatten, huilden, keken terug en vooruit. Op een avond zaten we in een restaurant te eten. Aan de tafel naast ons zat een stel met een jongetje van een jaar of 4. Niks aan de hand, helemaal oké. Tot het stel afrekende en vertrok. Voor ons raam zette de man het jochie op zijn schouders en liep samen met zijn vrouw weg. De tranen prikten achter mijn ogen. Toen ik opzij keek, zag ik dat mijn vriend hetzelfde had gezien als ik: een gezin. Iets dat wij nooit zouden worden.

> Lees verder via Blendle