Hoe ik werk

Het is belangrijk dat je tijd neemt om te rouwen. Dat je stil staat bij de pijn die het doet dat je waarschijnlijk kinderloos blijft. Dat betekent dat we ruimte maken voor je verdriet, je boosheid, je frustratie, je schaamte (‘wat ben ik voor een vrouw als dit me niet lukt?’), je eenzaamheid, je schuldgevoelens (‘het komt door mij dat mijn vrouw geen moeder wordt’), je gevoel mislukt te zijn.
Als je nog bezig bent met vruchtbaarheidsbehandelingen kijken we samen wat je daarin nodig hebt, en hoe je bij jezelf kunt blijven in alles wat je doormaakt.

Natuurlijk onderzoeken we ook, als je daar aan toe bent, hoe je je leven kunt gaan vormgeven zónder (eigen) kinderen. Hoe ga jij je moederschap toch in de wereld zetten? Welke aspecten van het vaderschap kun je op een andere manier laten leven? Dit kan leiden tot transformatie op een diep en spiritueel niveau.

Tijdens een sessie kijken we vooral naar wat jij in het hier en nu nodig hebt. Daarbij maak ik gebruik van inzichtgevende en verdiepende gesprekken, massages, lichaamsoefeningen, visualisaties, focussen en andere manieren van bewustwording. Bovenal luister ik naar je.
Mijn achtergrond is biodynamische therapie, dit is een vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij er veel aandacht is voor je lijf; het gaat verder dan denken en analyseren. Mijn ervaring is dat dit meer oplevert, en dieper doorwerkt.